Gao Akupunktur&Akupressur

Vad är akupunktur?

Akupunktur är en behandling baserad på kinesisk medicin – ett system av healing som gör tillbaka tusentals år.Därför kommer användaning av akupunktur under ledning av TKM-teorin uppnå de bästa resultaten. Kärnan i den kinesiska medicinen utgörs av uppfattningen om att en typ av livskraft, eller energi, som kallas Qi (uttalas ”Chee”) flödar genom energibanor (meridianer) i kroppen. Varje meridian motsvarar ett organ, eller en grupp av organ, och styr alla kroppsfunktioner. Att uppnå det rätta flödet av Qi designad för att skapa hälsa och välbefinnande. Qi upprätthåller den dynamiska balansen mellan Yin och Yang som är motsatser. Enligt kinesisk medicin, har allt i naturen både Yin och Yang. En obalans av Qi (för mycket, för lite, eller blockerat flöde)i kroppen ska orsaka sjukdom. För att återställa balansen i Qi, TKM – akupunktören använder mycket tunna, sterila nålar av rostfritt stål, som sticks genom huden på de specifika akupunkturpunkterna.

Hur ser historien om akupunktur ut?

Det är en behandling som är minst 2500 år gammal. Sen kunskap om akupunktur spreds från Kina längs arabiska handelsvägar mot väst. Men fram till början av 1970-talet hade de flesta amerikaner aldrig hört talas om akupunktur.Akupunktur fick uppmärksamhet i USA när president Nixon besökte Kina 1972. Tillsammans på resan med Nixon var New York Times-reportern James Reston, som fick akupunktur i Kina efter att ha genomgått en akut blindtarmsoperation. Reston var så imponerad av den postoperativa smärtlindringen han fick att han senare skrev om akupunktur efter att ha återvänt till USA.År 1997 erkände amerikanska National Institutes of Health (NIH) formellt akupunktur som ett godkänt behandlingsalternativ med ett uttalande som dokumenterar metodens säkerhet och effekt för behandling av en rad hälsotillstånd. Samtidigt  som medvetenheten om akupunktur växer är många konventionella läkare fortfarande obekanta med både teori och praktik av akupunktur.Det finns idag hundratals kliniska studier som bevisar fördelarna med akupunktur. Många av dessa kliniska studier har utförts i Kina. Akupunktur har använts framgångsrikt vid behandling av sjukdomstillstånd som sträcker sig från muskuloskeletala problem (ryggsmärta, nacksmärta, och andra), illamående, migrän, ångest och sömnlöshet.

Vad händer vid akupunktur?

Effekterna av akupunktur är komplexa. Hur det fungerar är inte helt klart. Forskning tyder på att nålarna, metoden processen och andra tekniker som används i akupunktur, kan ge en mängd olika effekter i kroppen och hjärnan. En teori är att när nervtrådar stimuleras sönder de signaler till ryggmärgen och hjärnan varvid kroppens centrala nervsystem aktiveras. Ryggmärgen och hjärnan släpper sedan ut hormoner som ansvarar för att få oss att känna mindre smärta och samtidigt förbättra den allmänna hälsan. I själva verket bekräftade en studie med bilder av hjärnan att akupunktur ökar vår smärtgräns, vilket kan förklara varför det ger långsiktig smärtlindring. Akupunktur kan också öka blodcirkulationen och kroppstemperaturen, påverka aktiviteten hos vita blodkroppar(som ansvarar för vårt immunförsvar) , minskar kolesterol och triglycerider, och reglerar blodsockernivån.I ett nötskal,när kroppen stimuleras av akupunturnålar, kommer att anpassa  sig till ett nytt tillstånd av balans.

Hur fungerar estetisk/kosmetisk akupunktur?

Estetisk/kosmetisk akupunktur, behandlingar för föryngring och vitalisering, har utvecklats i Kina under tusentals år. Behandlingen använder sig av extra tunna och korta nålar som placeras på speciella punkter i ansiktet och på kroppen. Dä för ditt ansikte en naturligt lyft utan kemikalier eller kururgiska ingrepp.Akupunktur enligt Traditionell Kinesisk Medicin är en effektiv och söker behandling för att minska ålderstecken. Akupunktur ökar blodflödet till huden så att nödvändig näring når upp till de yttre lagren där nålen kommer in. Detta leder i sin tur till att elastin och kollagennivån ökar som ger ansiktet spänst. Huden blir inte bara slätare utan även mer vital och elastisk och för bättre lyster. Det underbara med denna metod är att i takt med att ansiktet föryngras så infinner sig en känsla av lugn, du kommer att känna dig mer energetisk, vackrare och vitalare.Resultat-/bieffekter: Flesta klienter känner direkt en effekt under eller efter behandling. Flesta känner sig väldigt avslappande och lugna, och tycker att det är bra. Man kan dock känna sig trött direkt efter en behandling, men det brukar gå över efter lite vila, och är absolut inte farligt, utan mer ett tecken på hur gensavar är på själva behandlingen.När det gäller effekterna av denna behandling kan kortsiktig effekt dyker upp omedelbart och långsiktig effekt kan ta upp till några veckor innan effekten blir tydlig. Det gäller att ha tålamod, och invänta detta.Det finns inga direkta bi-effekter vid dessa behandlingar, men vissa klienter kan få en lätt rodnad eller svullnad, som är tillfällig och brukar lägga sig inom några timmar. Att tänka på före behandling: Du bör inte ha make-up på dig, då nålarna kan ta med sig färgämnen in i huden och orsaka pigmentförändringar och t.om ofrivilliga tatueringar. Det är därför viktigt att huden är ren och så naturlig som den kan vara innan varje behandlingstillfälle.